Qui som

El Consell de l'Horta de València

El Consell de l’Horta de València (CHdV) és un consorci amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per a obrar. Gaudeix d’autonomia en la seua organització i en l’administració del patrimoni propi per al compliment dels seus fins (segons la Llei de l’Horta).    

Desenvolupa la seua labor a través dels seus Òrgans de Govern: Òrgan Executiu, Òrgan Operatiu de caràcter tècnic i Òrgan Participatiu de caràcter consultiu (en desenvolupament).  

L’objectiu principal del CHdV és garantir el futur de l’Horta i de les persones que es dediquen a l’agricultura, mitjançant la implementació del Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PAT) i el Pla de Desenvolupament Agrari (PDA).  

Està composat per la Generalitat, les conselleries amb competències al medi ambient, agricultura, patrimoni cultural, economia i ordenació del territori, La Diputació de València i l’Ajuntament de València, com entitats fundadores i signants del conveni de constitució i proposta dels Estatuts [2019/5928].  

Posteriorment s’han adherit totes aquelles entitats de l’àmbit territorial del PAT de l’Horta que, després d’haver manifestat la seua intenció d’incorporar-se al CHDV, han rebut l’aprovació del Ple de l’Òrgan Executiu. Entre aquestes, els municipis d’Albalat dels Sorells, Albuixech, Foios, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Meliana, Museros, Puçol, El Puig de Santa Maria, Alboraia, Alfara del Patriarca, Almàssera, Bonrepós i Mirambell, Burjassot, Godella, Moncada, Rocafort, Tavernes Blanques, Vinalesa, Albal, Aldaia, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Quart de Poblet, Sedaví, Xirivella i Paterna, així com les Organitzacions agràries i les Entitats en defensa de l’Horta de València.

La seu del CHdV es troba en l’Alqueria dels Moros, ubicada en el barri de Benicalap.

Google Maps
  • textura-fons

    Òrgan Executiu

    Integra agents públics i privats implicats en l’àmbit de l’Horta de València. Al grup institucional fundador format per la Generalitat, Diputació de València i Ajuntament de València, s’hi sumen representants de les Conselleries amb competències en medi ambient, agricultura, patrimoni cultural, economia, ordenació del territori i paisatge, així com representants dels Ajuntaments de les demarcacions (Nord, Arc de Moncada- Alboraia, Sud) que formen part del cordó de l’horta valenciana, de les Organitzacions Agràries: AVA-ASAJA, LA UNIÓ, COAG-PV, UPA i de les entitats en defensa de l’Horta de València: Per l’Horta i Acció Ecologista Agró. 

  • textura-fons

    Òrgan Participatiu

    És de caràcter consultiu i es troba en fase de constitució. Aquest estarà format pels membres de l’Òrgan Executiu i s’afegiran entitats i organismes que tenen la seua gestió o activitat en l’àmbit de l’Horta, com ara: la Reial Séquia de Moncada, el Tribunal de les Aigües de l’Horta de València, representants dels espais naturals protegits en l’àmbit de l’Horta, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, entitats agràries més representatives, entitats privades sense ànim de lucre acreditades, comunitats de regants, universitats públiques, sindicats i entitats de distribució i de consum. 

  • textura-fons

    Òrgan Operatiu Tècnic

    L’Òrgan Operatiu de caràcter tècnic el constitueix el personal del Consorci baix la direcció de la Gerència i podrà comptar amb l’ajuda del personal de les Administracions Públiques membres. Baix la coordinació de la Gerència, realitzarà totes aquelles tasques que li encomane l’òrgan executiu o qui exercisca la presidència. També compta amb l’assistència tècnica d’un equip multidisciplinari de VAERSA a través d’una comana de gestió. 

     

textura-fons

Vols contactar amb nosaltres?

Contacta ara